>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Слуга народу" не продовжуватиме мораторій на продаж землі

У фракції вважають, що мораторій однаково залишиться чинним.

"Слуга народу" не продовжуватиме мораторій на продаж землі
Фото: Анна Стешенко

Фракція "Слуга народу" не має наміру продовжувати цього року мораторій на продаж землі, чинність якого спливає 1 січня 2020 року. Тож набуде чинності Земельний кодекс 2001 року.

Про це розповіли народні депутати, йдеться в матеріалі "Земля розбрату".

Голова Аграрного комітету Верховної Ради Микола Сольський розповів, що партія проводить консультації з юристами з приводу того, як буде функціонувати ринок землі до прийняття рамкового закону. На думку Сольського, набудуть чинності перехідні положення Земельного кодексу і мораторій усе ж діятиме далі.

"У перехідних положеннях норма сформульована так, що мораторій діє до 1 січня, але не раніш до прийняття закону про обіг землі. Отже, мораторій буде чинним далі", - переконаний Сольський.

Зокрема, в законі йдеться, що продаж землі не допускається "до набуття чинності закону про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніш ніж 1 січня 2020 року".

Верховна Рада 13 листопада прийняла в першому читанні законопроєкт №2178-10 про обіг ринку земель сільськогосподарського призначення. Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що до кінця року парламент не встигне розглянути закон у другому читанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram