>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

WADA назвало види спорту, в яких росіяни порушили антидопінгові правила

Росію очікують серйозні спортивні санкції.

WADA назвало види спорту, в яких росіяни порушили антидопінгові правила
Фото: sports.ru

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) у своєму звіті оприлюднило інформацію про кількість російських спортсменів, яких звинувачують у порушенні антидопінгових правил.

WADA відкрило справи щодо 41 важкоатлета, двох тхеквондистів, одного борця і одного каноїста, повідомляє  "Спорт-Экспресс" із посиланням на офіційний сайт організації.

Також розглядають дві справи російських біатлоністів, які ініціювала Міжнародна спілка біатлоністів (IBU).

Крім того, WADA сповістило Міжнародну асоціацію легкоатлетичних федерацій про справи 66 спортсменів із Росії.

Нагадаємо, 9 грудня виконком WADA затвердив рекомендації комітету відповідності і призначив санкції для Росії за маніпуляції з даними Московської антидопінгової лабораторії.

Серед них - 4-річна заборона на участь у великих міжнародних змаганнях (у тому числі Олімпійських іграх і чемпіонатах світу) і позбавлення права їх приймати, на змаганнях не можна піднімати прапор РФ.

Російські спортсмени і їх персонал можуть бути допущені до стартів тільки в разі доведення своєї непричетності до будь-яких допінгових порушень.

Також представники / чиновники російської влади не можуть займати посад ні в одній організації-підписантці кодексу WADA і відвідувати великі змагання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram