>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росія зберегла право на проведення чемпіонату світу-2020 року, незважаючи на рішення WADA

ЧС з хокею з м'ячем відбудеться в Іркутську.

Росія зберегла право на проведення чемпіонату світу-2020 року, незважаючи на рішення WADA
Фото: ФХМР

Чемпіонат світу 2020 року з хокею з м'ячем спочатку мав пройти в Іркутську з 28 березня по 5 квітня. Але 9 грудня було прийнято рішення WADA про дискваліфікацію Росії на 4 роки на всіх найбільших спортивних змаганнях, включаючи чемпіонати світу, а також заборону на їх проведення в цей часовий відрізок.

Проте російські функціонери знаходять лазівки, щоб зберегти турнір у себе. Керівник дирекції з проведення чемпіонату світу-2020 Володимир Матієнко прокоментував можливе перенесення турніру:

"Я зв'язувався зі штаб-квартирою нашої міжнародної федерації в Швеції, розмовляв з генеральним секретарем. Він сказав, що лист від WADA надійшов, але там був такий параграф: якщо міжнародне змагання вже оголошено і немає технічної можливості його скасувати або перенести в іншу країну, то воно відбудеться в Росії. Ми саме потрапляємо під це правило і можемо з 100-відсотковою впевненістю говорити про те, що чемпіонат в Іркутську відбудеться", - цитує спортивного функціонера sport.ua, з посиланням на "Спорт-Експрес".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram