>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК відреагував на санкції WADA щодо Росії

МОК підтримує найсуворіші санкції щодо тих, хто причетний до допінг-маніпуляцій.

МОК відреагував на санкції WADA щодо Росії
Фото: Спорт-Экспресс

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) виступив із заявою щодо рішення виконкому WADA, який затвердив рекомендації комітету з відповідності та визначив санкції для Росії за маніпуляції з даними Московської антидопінгової лабораторії.

"МОК засуджує маніпуляції з даними Московської лабораторії. Вони підривають довіру до світового спорту і всього спортивного руху, - цитує повідомлення організації "Спорт-Экспресс". - І МОК підтримує найсуворіші санкції щодо тих, хто причетний до цих маніпуляцій".

Також МОК дякує експертам WADA, які провели детальне розслідування, на основі якого і було ухвалено підсумкове рішення. І після того, як це рішення було опубліковано, МОК вирішив виступити з офіційною заявою.

МОК знову наполягає на тому, щоб російська сторона надала всі необхідні матеріали у цій справі. Тільки в цьому випадку можна буде переконатися в справедливості рішення і уникнути того, щоб постраждали невинні. Тільки так можна буде зняти тінь сумніву з чистих російських спортсменів і наступних поколінь атлетів.

"Ми підтримуємо санкції WADA, але ще повинні їх детально проаналізувати, - наголошується наприкінці заяви. - МОК наполягає, що будь-які санкції повинні відповідати законам і поважати права людини. Винні повинні отримати серйозне покарання. Однак ми просимо підійти вкрай скрупульозно до кожного випадку. Ми сподіваємося, що справедливість переможе".

Виконком WADA проголосував за позбавлення Росії на чотири роки права брати участь у великих міжнародних спортивних заходах, до яких входять олімпіади і чемпіонати світу, а також приймати чемпіонати світу і подавати заявки на їх проведення.

У РУСАДА є 21 день на подавання апеляції, рішення за якою ухвалюватиме CAS.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram