>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Прем'єр-міністр РФ прокоментував санкції WADA щодо Росії

На думку Медведєва рішення агентства потрібно оскаржити.

Прем'єр-міністр РФ прокоментував санкції WADA щодо Росії
Дмитрий Медведев
Фото: ТАСС

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв назвав рішення Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) про відсторонення Росії на 4 роки від великих змагань "продовженням антиросійської істерії, яка набула хронічної форми". Про це він заявив під час зустрічі з віцепрем'єрами.

"Те, що ці всі рішення повторюються і часто стосовно спортсменів, які так чи інакше вже були покарані, не кажучи вже про інші моменти, звичайно, наводить на думку, що це продовження антиросійської істерії, яка набула вже хронічної форми", - цитує Медведєва ТАСС.

При цьому голова кабміну вважає, що профільні організації повинні оскаржити рішення WADA.

"Думаю, що ті організації, які відповідають за це, я маю на увазі російські організації, в чию компетенцію входять ці всі питання, вони повинні поміркувати над тим, щоб це рішення оскаржити", - заявив прем'єр-міністр.

Водночас голова уряду визнав, що в російському спорті є проблеми з допінгом.

"Не так давно, виступаючи з інтерв'ю, я сказав, що в цьому випадку очевидно, що і на російській стороні, я маю на увазі в нашому спортивному співтоваристві, існують значні проблеми з допінгом, це неможливо заперечувати", - зазначив Медведєв.

Сьогодні виконком WADA проголосував за позбавлення Росії на чотири роки права брати участь у великих спортивних міжнародних заходах, до яких входять Олімпіади та Чемпіонати світу (чисті російські спортсмени зможуть брати участь у змаганнях у нейтральному статусі), а також приймати чемпіонати світу та подавати заявки на їх проведення. 

У РУСАДА є 21 день на подачу апеляції, рішення за якою прийматиме CAS.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram