>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Нідерландах знайшовся клуб, який перервав 23-матчеву безпрограшну серію "Аякса" в чемпіонаті

Амстердамці сенсаційно поступилися "Віллему II".

У Нідерландах знайшовся клуб, який перервав 23-матчеву безпрограшну серію "Аякса" в чемпіонаті
Донни ван де Беек не понимает, как можно было проиграть
Фото: EPA/UPG

У 16-му турі нідерландської Ередивізі амстердамський "Аякс" на своєму полі несподівано програв колишньому клубу динамівця Франа Соля - "Віллему II" з рахунком 0:2.

Гості відкрили рахунок наприкінці першого тайму з пенальті, коли вихованець "Аякса" Че Нуннелі тікав з центру поля від захисників господарів, але Сержиньйо Дест зумів дістати вінгера "Віллема II" у своєму штрафному майданчику, правда, зробив це він з порушенням правил.

Харизматичний арбітр ФІФА Бйорн Кейперс без вагань вказав на 11-метрову позначку. VAR підтвердив правильність рішення судді з Олдензала.

Півзахисник гостей з лаконічним ім'ям Майк Трезор Ндайішімійє холоднокровно переграв Андре Онана 0:1.

Другий гол гості забили наприкінці, правда, вже другого тайму, і також це було зроблено в контратаці.

Відзначився Даміл Данкерлуї 0:2.

Так, "Віллем II" красиво перервав 23-матчеву серію без поразок "Аякса" в чемпіонаті Нідерландів. Востаннє команда Еріка тен Гага програвала аж 17 березня.

До слова, це був сотий матч тен Гага біля керма Амстердамської команди.

Мабуть, всіма думками гравці "Аякса" були в цьому поєдинку вже у визначальному матчі Ліги чемпіонів проти "Валенсії", який відбудеться найближчого вівторка тут же на "Йоган Кройф Арені".

Поразка "Аякса" в матчі з "Віллем II" не похитнула позиції чемпіона в турнірній таблиці Ередивізії - амстердамці продовжують її очолювати. Правда, відрив від найближчого переслідувача - АЗ "Алкмаар" може скоротитися до 3 очок, за умови перемоги "Алкмаара" в сьогоднішньому матчі проти "Зволле".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram