>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Коломойський погрожував і залякував арбітра матчу чемпіонату України з баскетболу, - ФБУ

Інцидент трапився під час поєдинку між БК "Дніпро" і "Київ-Баскет".

Коломойський погрожував і залякував арбітра матчу чемпіонату України з баскетболу, - ФБУ
Игорь Коломойский
Фото: delo.ua

Після матчу регулярного сезону української Суперліги між командами БК "Дніпро" і "Київ-Баскет" (75:78), який відбувся минулої неділі, президент БК "Дніпро" Валерій Кондратьєв, а також "уболівальники" "Дніпра" - Ігор Коломойський (у складі "Дніпра" грає син українського бізнесмена - Грегорі) і Валерій Гуляєв погрожували розправою бригаді арбітрів, зокрема головному судді матчу Андрію Бабику, повідомляють на офіційному сайті Федерації баскетболу України.

В итоге, ФБУ приняла решение отстранить президента днепровского клуба на две игры, а также оштрафовать: БК Днепр на 32 тыс. гривен, а также Кондратьева – на 20 тыс. гривен.
Своєю чергою БК "Дніпро" виступив із заявою, в якій заперечує погрози, які нібито висловлювали Кондратьєв, Коломойський і Гуляєв. Окремо клуб закликав ФБУ не давати Коломойському і Гуляєву ярлики "вболівальники БК "Дніпро".

Відзначимо, що дніпряни в цій же заяві порушили питання про призначення заангажованого, на їхню думку, арбітра Бабика на матч з "Київ-Баскетом", незважаючи на попередні запити клубу про заборону Бабику обслуговувати матчі за участю БК "Дніпро".

Додамо, що це не перший випадок, коли Коломойський погрожував суддям української баскетбольної Суперліги.

БК "Дніпро" йде на другому місці в турнірній таблиці Суперліги, поступаючись "Прометею" одним очком.

"Київ-Баскет" займає п'яту позицію, відстаючи від дніпрян на 3 очки, але при цьому маючи в запасі одну гру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram