>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Туреччина і Австрія значно наблизилися до України в таблиці коефіцієнтів УЄФА

Минулий тиждень єврокубків був загалом невдалим для України.

Туреччина і Австрія значно наблизилися до України в таблиці коефіцієнтів УЄФА
Фото: UEFA.com

Напередодні завершився черговий футбольний єврокубковий тиждень.

Три наші команди здобули лише одне очко завдяки ничиї "Шахтаря" в Манчестері"Динамо" і "Олександрія" програли свої матчі в Лізі Європи.

Усі прямі конкуренти України в таблиці коефіцієнтів УЄФА набрали очок більше, а отже, або пішли у відрив, або скоротили відставання (за перемогу нараховують два очки, за нічию - 1).

Тож загальний внесок клубів в українську скарбничку коефіцієнтів виглядає так:

    "Шахтар" - 9 очок

    "Динамо" - 5,5 очок

    "Зоря" - 4 очки (завершила виступ)

    "Олександрія" - 3 очки

    "Маріуполь" - 0,5 очка (завершив виступ)

Що становить 22 очки, або 4,4 бала. За підсумками сезону ми втратили одну позицію і тепер займаємо 15 місце, а за результатами останніх п'яти сезонів утримуємо 10 місце.

При цьому відставання від Бельгії збільшилася з 3,2 до 3,6 бала, від Нідерландів - на 0,6 бала (програємо 1,650 бала проти 1,050 - попереднього разу), але, що тривожно, наш відрив від Туреччини в боротьбі за стратегічне 10 місце скоротився з 1,3 до 0,9 бала. Та й Австрія, котра йде на 12 позиції, скоротила відрив з 2,375 до 1,775 бала.

Нагадаємо, десята позиція порівняно з дев'ятою втрачає певні привілеї (другий призер національного чемпіонату стартує в Лізі Чемпіонів на етап раніше). Не кажучи вже про 11 місце, яке не дозволяє асоціації автоматично делегувати свій клуб в груповий етап ЛЧ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram