>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Колишній віцепрезидент ФІФА пояснив, чому WADA не може усунути Росію від футбольних турнірів

В'ячеслав Колосков не бачить загрози для футбольної збірної Росії не виступати на Євро-2020.

Колишній віцепрезидент ФІФА пояснив, чому WADA не може усунути Росію від футбольних турнірів
Вячеслав Колосков
Фото: www.sovsport.ru

Колишній віцепрезидент ФІФА і почесний президент Російського футбольного союзу В'ячеслав Колосков прокоментував інформацію про можливе усунення збірної Росії від прийдешніх футбольних турнірів.

"Між усіма міжнародними федераціями і WADA 15 років тому був підписаний договір. ФІФА, звичайно, входило туди. Але у футболі WADA нас не може усунути - тільки ФІФА чи УЄФА, остаточне рішення буде за ними. Якщо у WADA будуть докази проти певних футболістів - це інша річ, але у футбольних організацій свої медичні комітети і своя допінг-служба. Тільки допінг-офіцери ФІФА, відповідно до WADA, можуть проводити контроль", - цитує Колоскова  championat.com.

"Для футболу є виняток, оскільки у ФІФА своя база футболістів, які причетні до порушення допінгових правил. Ніякої небезпеки для футболу не існує. Єдине, що може обговорюватися, - зобов'язати нашу збірну грати без прапора і гімну, як це було в Кореї на Олімпіаді. Це цілком реально. Але потрібно брати до уваги, що РФС має дуже сильні позиції у ФІФА і в УЄФА, і наші представники зможуть переконати організації, що це надмірне покарання", - зазначив колишній футбольний функціонер.

"Сенс договору WADA і ФІФА? WADA має право приїхати на умовний збір збірної команди Росії з футболу зі своїми офіцерами, зі своєю лабораторією і провести контроль. І якщо в результаті цього допінг-контролю будуть виявлені порушення ФІФА тільки залишається підкоритися рішенню WADA", - зробив висновок Колосков.

У той самий час The Guardian поділяє думку, що рекомендації WADA щодо Росії не стосуватимуться участі російської футбольної збірної в Євро-2020.

"Всупереч деяким чуткам, серйозне джерело повідомило мені, що дискваліфікація може торкнутися тільки світової першості, а не континентальної. Тож рекомендації WADA ніяк не стосуватимуться чемпіонату Європи - ні в плані проведення матчів у країні, ні в плані участі збірної", - повідомив журналіст видання Шон Інгл у своєму твітері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram