>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Роналду і через 10 років після свого продажу приніс "Манчестер Юнайтед" 1 млн євро

Португалець продовжує працювати на "червоних дияволів".

Роналду і через 10 років після свого продажу приніс "Манчестер Юнайтед" 1 млн євро
Криштиану Роналду
Фото: ввс

Криштіану Роналду, який покинув "Олд Траффорд" у 2009 році, продовжує приносити прибуток "Манчестер Юнайтед".

До кінця сезону банківський рахунок "червоних дияволів" поповниться на суму понад 1 млн євро за перехід Криштіану з мадридського "Реала" в "Ювентус", повідомляє manutd.ru, з посиланням на Manchester Evening News.

Фінансові звіти "Ювентуса" за сезон 2018-2019 рр. показали, що чемпіони Серії А повинні заплатити "Манчестер Юнайтед" 1,2 млн євро, а джерела в клубі повідомили, що це другий транш "солідарних платежів" після того, як португалець перейшов у "Ювентус" з "Реала" за 88 млн фунтів минулого року.

Так звані "солідарні платежі" були введені ФІФА в 2001 році, вони розроблені як компенсації клубам, які сприяли розвитку гравця у віці від 12 до 23 років, відтак за перехід Криштіану в "Ювентус" "Манчестер Юнайтед" отримає близько 2,2 млн фунтів.

18-річний Роналду прийшов на "Олд Траффорд" у 2003 році з лісабонського "Спортинга" за 12,24 млн фунтів і через 6 років був проданий у "Реал" за рекордну на той момент трансферну суму в розмірі 80 млн фунтів, перш ніж перейшов у туринський "Ювентус".

Роналду зіграв за "МанЮнайтед" 292 матчі і забив 118 голів за шість сезонів, які провів на "Олд Траффорд", вигравши три титули Англійської Прем'єр-ліги, Кубок Англії, Кубок Ліги, Лігу чемпіонів і клубний Чемпіонат світу.

Португалець у складі "Юнайтед" виграв свій перший "Золотий м'яч", "Золоту бутсу" і був визнаний Найкращим гравцем світу в 2008 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram