>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

В Італії футбольного тренера звільнили "за неповагу до суперника" після виграшу його команди 27:0

Дивне формулювання господаря клубу.

В Італії футбольного тренера звільнили "за неповагу до суперника" після виграшу його команди 27:0
Фото: grossetosport.com

У дійсно дивну історію потрапив тренер молодіжної команди "Інвіктасауро" Массіміліано Річчіні.

Футбольний фахівець був звільнений з формулюванням "за неповагу противника" - так президент клубу з Гросетто відреагував на перемогу його команди над "Маріна Кальчо" з рахунком 27:0.

Не багато менеджерів можуть сказати, що їх звільнили після перемоги, не кажучи вже про результат 27:0.

Водночас керівництво переможців висловило глибокий жаль від такої великої перемоги.

"Ми були приголомшені і глибоко шкодуємо, що наша команда обіграла суперника з рахунком 27:0. Це не в дусі цінностей молодіжного футболу. Противника завжди потрібно поважати, а сьогодні цього не сталося", - цитує президента клубу Паоло Брогеллі Football-italia.

"Як президент, я щиро вибачаюся перед клубом "Маріна Кальчо". Можу підтвердити, що наша рада директорів одноголосно вирішила звільнити тренера Річчіні.

Наші тренери зобов'язані не тільки навчати молодь, а й виховувати її. В цьому випадку цього не сталося", - зазначив Брогеллі.

Своєю чергою Річчіні виступив з відкритим листом, в якому заперечує висунуті проти нього звинувачення в неспортивній поведінці його команди і нестачі проявлених молодими футболістами людських цінностей.

"Насамперед, я хотів би вас запевнити, що ніхто в "Інвіктасуоро" ніколи не думав про те, щоб принизити або висміяти противника добровільно, і що, в цьому випадку, сильна команда виступала проти слабшої команди. Через кілька хвилин після початку гри ми вже забили кілька голів, проте було б дуже принизливо просити команду не грати в решту 80 хвилин. Мої хлопці грали без перешкод, без змагального зла, і це була гра з дуже невеликою кількістю фолів і без попереджень. Розуміючи ситуацію, в першому таймі я відразу ж вирушив до тренера команди суперників, щоб запитати, чи можемо ми чимось допомогти", - цитує фахівця grossetosport.com.

"Юніори - дорослі хлопчики і чудово розбираються в ситуаціях. Грати в футбол і забити 27 голів, якщо зробити це з дотриманням правил і поваги суперників, не є неспортивним. Спорт у змаганнях - це конфронтація, і я особисто, як противник, швидше програв би чесно 27:0, ніж програв би з невеликою різницею м'ячів, але усвідомлюючи, що є головним героєм фарсу, а не футбольного матчу.

У сьогоднішньому випадку я не вірю, що є якісь конкретні недоліки. Мені їх (гравців суперника, - прим. LB.ua) шкода, але я і мої хлопці поважали їх на полі і зверталися без лицемірства, і вони, незважаючи на безліч голів, зберегли свою гідність як гравці, вони намагалися до кінця. Той, хто звинувачує мене, якби він був присутній на грі, мав би справжнє уявлення про те, як складалися справи на полі", - зазначив Річчіні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram