>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Народний депутат прогнозує провал України на Олімпіаді-2020

Причина - відсутність у наших спортсменів належних умов для підготовки.

Народний депутат прогнозує провал України на Олімпіаді-2020
Жан Беленюк
Фото: facebook

Дворазовий чемпіон світу з греко-римської боротьби і депутат Верховної Ради від партії "Слуга народу" Жан Беленюк розповів на брифінгу в парламенті про ініціативи спортивного та бюджетного комітетів під час формування бюджету на наступний рік, яких не підтримав уряд.

Зокрема, срібний призер Олімпіади-2016 поскаржився, що в бюджет на наступний рік не включено достатньо грошей на спорт.

"Пропозиції нашого комітету, затверджені бюджетним комітетом, були відкладені і не враховані урядом. А саме: підвищення зарплат тренерам ДЮСШ - для цього потрібно 677 млн гривень. Проєкт є, але для його реалізації потрібні фінанси, щоб це було не тільки на папері.

Фінансування і створення нових палаців спорту, а також ремонт наявних. Бюджетний комітет підтримав виділення 150 млн гривень, але в проєкті бюджету на це не виділено грошей.

Також не підтримано (урядом, - LB.ua) виділення грошей на будівництво і реконструкцію спортивних басейнів. Знову ж таки, бюджетний комітет підтримав наші пропозиції на 200 млн гривень, але уряд не підтримав. На жаль.

Ще уряд не підтримав і будівництво сучасного біатлонного комплексу за 100 млн гривень в Івано-Франківській області.

У бюджеті взагалі не враховано фінансування спортивної медицини та мережі спортивних диспансерів. Це означає, що наступного олімпійського року в наших спортсменів не буде належних умов для підготовки до змагань.

Я мав особисту розмову з міністром фінансів і буду зустрічатися ще раз, щоб порушити ці серйозні теми, аби нас почули", - зазначає Беленюк.

При цьому депутат пропонує шукати альтернативні джерела фінансування українського спорту. Одним із них, на його думку, є легалізація грального бізнесу.

"Ми будемо підтримувати такі законопроєкти, тільки якщо в них будуть передбачені відрахування, в тому числі, на спорт. Наша позиція - держава повинна піклуватися про спорт і робити все залежне, щоб наші спортсмени прославляли країну на міжнародних змаганнях, в тому числі на Олімпійських іграх", - підсумував Беленюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram