>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Неймар підтримав Тайсона і Дентиньо після расистського скандалу на матчі з "Динамо", а УПЛ засудила расизм

Форвард ПСЖ підтримав співвітчизників.

Неймар
Фото: EPA/UPG
Неймар

Зоряний форвард збірної Бразилії і "Парі Сен-Жермен" Неймар підтримав співвітчизників Тайсона і Дентиньо, які зазнали расистських образ під час матчу 14-го туру Української прем'єр-ліги "Шахтар" – "Динамо" (1:0).

Бразилець репостнув у свій Instagram пост гравця "Шахтаря" Алана Патріка з підписом "Ні расизму".

Додамо, що Українська прем'єр-ліга засудила расизм на матчі "Шахтар" - "Динамо" і закликала розслідувати інцидент.

"В останні роки викорінення расизму, дискримінації та нетерпимості у футболі стало пріоритетним напрямком роботи УЄФА. Європейський футбольний союз максимально використовує широкі платформи, щоб твердо заявити: "Ні расизму", - йдеться в заяві УПЛ на офіційному сайті організації.

"УПЛ цілком солідарна з Європейським футбольним союзом і категорично засуджує будь-які прояви расизму на стадіонах України та поза ними.

УПЛ глибоко шкодує про інцидент, який стався під час матчу між "Шахтарем" і "Динамо" 10 листопада в Харкові. Цей випадок показує, що ми повинні зміцнити діалог із клубами, щоб уникнути таких інцидентів у майбутньому. УПЛ вірить, що компетентний дисциплінарний орган буде розслідувати цю справу як пріоритетну і притягне до відповідальності всіх залучених осіб відповідно до чинного законодавства і правил", - наголошено в комюніке.

Нагадаємо, "Динамо" виступило з офіційною заявою у зв'язку з расистським скандалом на матчі в Харкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram