>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Динамо" виступило із заявою у зв'язку з расистським скандалом під час матчу з "Шахтарем"

Спортивна сторона матчу відійшла на другий план.

"Динамо" виступило із заявою у зв'язку з расистським скандалом під час матчу з "Шахтарем"
Фото: Динамо

Київське "Динамо" виступило з офіційною заявою з приводу скандальної ситуації з проявами расизму, що відбулися під час матчу 14-го туру чемпіонату України з "Шахтарем" (0:1).

У випущеному пресслужбою "Динамо" комюніке клуб не визнає провини своїх уболівальників, у кожному разі до повного розслідування інциденту.

"Численними ЗМІ поширено офіційну заяву менеджменту одного з футбольних клубів-учасників матчу, в якому безапеляційно звинувачують уболівальників нашої команди, які нібито вчинили расистські та ксенофобські дії", - йдеться в заяві на офіційному сайті "динамівців".

"Футбольний клуб "Динамо" своїми діями і вчинками неодноразово підкреслював відданість принципам fair play, загальнолюдських цінностей. Боротьба з негативними проявами окремих індивідуумів є постійною. Проблема нетерпимості актуальна не тільки для окремих клубів, а й, на жаль, присутня на більшості активних фанатських секторах. Варто окремо відзначити надзвичайно важливу роль вітчизняної Асоціації футболу, боротьба якої з футбольним хуліганством зводиться до визначення розмірів грошових штрафів. Однак за всі роки не ініційовано жодного заходу, зустрічі, діалогу з представниками фан-середовища, лідерами вболівальницьких рухів", - підкреслює пресслужба "Динамо".

"Поділяючи стурбованість наших донецьких колег у питаннях дотримання норм людської моралі на спортивних аренах, вважаємо поспішним твердження про заздалегідь встановлену вину вболівальників, тоді як розслідування обставин цієї справи ще навіть не почалося.

З'ясування фактів події, визначення ролі та можливої провини її учасників є винятково прерогативою органів досудового розслідування. Ми з нетерпінням чекаємо на початок слідства, готові всебічно допомагати в ньому і в разі доведення провини будемо вживати всіх можливих заходів для подальшої ізоляції цих осіб не тільки від футболу, але й від суспільства. Очікуємо оприлюднення фото- і відеоматеріалів, які могли б пролити світло на всі обставини інциденту", - наголошує клуб.

Нагадаємо, на 75-й хвилині поєдинку в одному ігровому епізоді суддя зафіксував порушення правил з боку капітана "гірників" Тайсона, з чим гравець був не згоден. На це відреагували вболівальники столичного клубу і почали видавати звуки, схожі на крики мавп. Під "приціл" ультрас "Динамо" потрапив також співвітчизник Тайсона - Дентиньо.

Тайсон, своє чергою, штовхнув у бік фанатської трибуни м'яч і показав середній палець. Рефері зупинив матч і вивів команди з поля в підтрибунне приміщення, а після відновлення гри Тайсон отримав червону картку за свою нестриманість щодо трибун.

Тайсон залишав поле в сльозах.

На цей момент в активі лідера чемпіонату "Шахтаря" - 40 очок.

"Динамо" набрало на 13 очок менше і ділить третє місце з чернігівською "Десною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram