>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Левандовський встановив новий голеадорний рекорд Бундесліги

Поляк відзначився забитим голом у 11-му матчі чемпіонату поспіль.

Левандовський встановив новий голеадорний рекорд Бундесліги
Роберт Левандовски
Фото: EPA/UPG

У рамках 11-го туру Бундесліги в Мюнхені відбулося чергове, 109-те за рахунком Der Klassiker, або Дербі Німеччини - поєдинок між мюнхенською "Баварією" і дортмундською "Боруссією".

Матч на "Альянц Арена" завершився нищівною перемогою господарів 4:0. Тим самим, баварці сповна розрахувалися з "джмелями" за нещодавню поразку в матчі за Суперкубок країни.

Дублем відзначився Роберт Левандовський, якому "підсобили" Серж Гнабрі і колишній партнер поляка з "Баварії" Матс Хуммельс, що оформив автогол.

Відзначимо, що Левандовський забив у 11-му матчі чемпіонату поспіль, встановивши новий рекорд Бундесліги: попереднє досягнення в 10 ігор належало форварду "Кельна" Клаусу Аллофсу (1984 рік) і нападнику дортмундської "Боруссії" П'єр-Еріку Обамеянгу (2015 рік).

Також Роберт став рекордсменом за кількістю забитих м'ячів на старті турніру - в перших 11-ти турах він 16 разів побив ворота суперників і на один гол перевершив рекорд легендарного одноклубника Герда Мюллера, що встановлений на початку сезону-1968/69.

Завдяки своїй перемозі над принциповим суперником, "Баварія" піднялася на 3-те місце в турнірній таблиці, відстаючи від лідера - "Боруссії" з Менхенгладбаха на 1 очко, правда, останні зіграли на один матч менше.

Огляд матчу "Баварія" - "Боруссія" - на сайті офіційного мовника Бундесліги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram