>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Напередодні матчу "Динамо" в Лізі чемпіонів "банки з ікрою в готелі клали навіть під подушки", - ексарбітр ФІФА

Ітурральде Гонсалес поділився досвідом суддівства в Києві.

Напередодні матчу "Динамо" в Лізі чемпіонів "банки з ікрою в готелі клали навіть під подушки", - ексарбітр ФІФА
Итурральде Гонсалес
Фото: EPA/UPG

Колишній арбітр ФІФА, іспанець Ітурральде Гонсалес в інтерв'ю радіо Cadena Ser згадав свій досвід роботи на матчі Ліги чемпіонів у Києві.

"Я працював на матчі в Києві після історії з арбітром Лопесом Ньєто і норковими шубами. У нас в готелі скрізь були банки з ікрою. Я дозволив взяти тільки одну. Кімната була більшою від мого будинку, банки з ікрою були навіть під подушкою. Вони були в холодильнику і ванній", - розповів Гонсалес.

"Я сказав лайнсмену: "Ти бачив скільки банок ікри? Одну можна взяти, інші, напевно всі забирають". Арбітр Мануел Вега сказав: "Те, що я хочу отримати, вони не можуть мені дати, інше я можу купити", - додав рефері, який відсудив не одну сотню матчів у Ла-Лізі.

Як цікавий факт своєї арбітражної кар'єри Гонсалес повідомив, що Інтерпол "може прослуховувати ваш телефон".

Варто зазначити, що Гонсалес, в рамках першого туру ЛЧ, працював на матчі "Динамо" - "Ньюкасл" в 2002 році, який закінчився перемогою киян з рахунком 2:0 (голи - Максим Шацьких, Олександр Хацкевич).

Додамо, що скандал навколо Антоніо Хесуса Лопеса Ньєто розгорнувся в 1995 році. Після матчу ЛЧ між "Динамо" і "Панатінаїкосом" (1:0) арбітр заявив, що українська сторона напередодні поєдинку пропонувала йому хабар у розмірі 30 тис. дол. і кілька норкових шуб.

Після розглядів УЄФА відсторонила київський клуб на три роки від єврокубків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram