>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Львів посперечається за право провести Олімпіаду-2030

Робота над заявкою почнеться 2020 року.

Львів посперечається за право провести Олімпіаду-2030
Фото: city-adm.lviv.ua

Львів має намір подати заявку на проведення юнацьких Зимових Олімпійських ігор у 2028 році і Зимових Олімпійських ігор у 2030 році. Робота над нею почнеться у 2020 році.

Про це заявив мер Львова Андрій Садовий у четвер під час брифінгу з президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою.

"Я тільки-но зустрічався з молодими львів'янами... Сказали просити про право для Львова бути містом-господарем Зимової Олімпіади 2030 року, а у 2028 ми готові прийняти молодіжні Зимові Олімпійські ігри. Ми почали цей процес, але війна ці потуги зупинила. Сьогодні потрібно всьому світу показати, що ми маємо право і ми на це заслуговуємо. Ми будемо битися за це право проводити Зимові Олімпійські ігри", - цитує Садового пресслужба Львівської міськради.

Бубка зі свого боку сказав, що Львів цілком міг би претендувати на проведення ОІ вже 2022 року, "якби не війна".

"Так, робота над цим питанням не легка, але маємо достатньо часу, щоб усе планувати, будувати потрібну інфраструктуру. Хто не мріє, той не перемагає. Тому давайте працювати і рухатися в цьому напрямку", - заявив президент НОК.

Нагадаємо, що плани провести Олімпіаду в Україні виношували за президента Віктора Януковича. У травні 2010 року, через кілька місяців після вступу на посаду, він запропонував подати заявку в Міжнародний олімпійський комітет на проведення в Україні зимових Олімпійських ігор 2022 року. Планувалося, що вони відбудуться у Львові.

Після Революції гідності Україна відкликала свою заявку. У 2019 президент Володимир Зеленський знову порушив питання проведення Олімпіади в Україні.

Найближчі Олімпійські ігри відбудуться в Токіо (2020), Пекіні (2022), Парижі (2024), Мілані і Кортіна-д'Ампеццо (2026) і Лос-Анджелесі (2028).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram