>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

На ЧС-2019 з легкої атлетики розгорається скандал через використання мініатюрних ТБ-камер

Незадоволеними виступають жінки.

На ЧС-2019 з легкої атлетики розгорається скандал через використання мініатюрних ТБ-камер
Фото: ZDF

На Чемпіонаті світу з легкої атлетики, який проходить у столиці Катару Досі, розгорається гучний скандал, пов'язаний з демонстрацією ТБ-картинки, повідомляє sport.ua.

Річ у тім, що організатори турніру встановили мініатюрні ТБ-камери, вбудовані у стартові блоки, що не сподобалося спортсменкам.

Жінки негативно відреагували на нові камери, що показують їх великим планом перед стартом з різних ракурсів і, що головне, - ззаду і знизу.

За задумом організаторів, ці інноваційні камери покликані були "відобразити напружений момент перед гонкою для того, щоб шанувальники легкої атлетики по всьому світу були ближчими до дії, ніж будь-коли раніше", - сказано у резолюції керівного органу легкої атлетики ІААF.

Але спортсменки стверджують, що камера змушує їх відчувати цілком зрозумілий етичний дискомфорт.

"Чи була жінка залучена у розробку цієї камери? Я так не думаю. Камери змушують мене відчувати себе ніяково, оскільки доводиться перелазити через неї в моменти перед гонкою. Мені дуже незручно перебувати перед цією камерою в мізерному біговому одязі біля стартового блоку", - цитує німецьку спортсменку Джину Люкенкемпер видання.

У підсумку на підставі скарг своїх учасниць німецькі атлетичні боси зажадали, щоб відзняте відео відображалося лише після того, як бігуни вже перебувають на стартових блоках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram