>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Грузія - це не Росія" - організаторів Кубка світу з регбі розкритикували

Збірна Грузії незадоволена через пісню Меладзе російською мовою.

"Грузія - це не Росія" - організаторів Кубка світу з регбі розкритикували
Фото: sports.ru

Головний тренер збірної Грузії з регбі Мілтон Хейг і капітан команди Джаба Брегвадзе розкритикували організаторів Кубка світу, який стартував в Японії, через відтворення пісні Валерія Меладзе російською мовою під час матчу їхньої команди проти збірної Уругваю (33:7), інформує "Грузія Online".

Відзначимо, в тому матчі після кожної реалізованої грузинськими регбістами спроби організатори включали пісню Меладзе під назвою "Чого ти хочеш від мене".

Судячи з усього, таким музичним фоном організатори хотіли привітати "борджгалоснебі".

"Використана під час гри музика була російською. У зв'язку з цим я хочу чітко наголосити, що Росія - це не Грузія, а Грузія - це не Росія. У нас різна мова, різна культура ... Було б добре, якби Міжнародна рада регбі проявила більше уваги до цього питання", - зазначив австралійський фахівець.

"Хочу скористатися моментом і звернутися до персоналу, який займається організацією матчів. Під час цієї гри багато разів вмикали російську мелодію. Було б добре, якби ця помилка не повторилася", - вторить своєму наставнику Брегвадзе.

Кубок світу з регбі проходить з 20 вересня по 2 листопада в 12 містах. Фінал відбудеться на стадіоні в Йокогамі.

Усього в турнірі беруть участь 20 команд, які розділені на чотири групи, в чвертьфінал вийдуть по дві найкращі збірні з кожної групи.

Кубок світу проходить раз на чотири роки, перший розіграш пройшов у 1987 році. Переможцем турніру 2015 року втретє стала збірна Нової Зеландії, яка є найбільш титулованою командою світу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram