>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Манчестер Юнайтед" оголосив про рекордний річний дохід за минулий рік

"Червоні дияволи" заробили рекордні 627 млн фунтів.

"Манчестер Юнайтед" оголосив про рекордний річний дохід за минулий рік
"Олд Траффорд"
Фото: официальный сайт клуба

Фінансові успіхи "Манчестер Юнайтед" виявилися яскравішими, ніж спортивні.

Клуб з "Олд Траффорд" опублікував звіт за останній фінансовий рік, що співпадає з футбольним сезоном 2018/19, згідно з яким заробив рекордні для себе 627,1 млн фунтів, повідомляє manutd.ru.

Клуб відзначив у звіті також чистий прибуток у розмірі 50 млн фунтів.

І це, незважаючи на те, що в минулому сезоні "червоні дияволи" змінили тренера, завершили Англійську Прем'єр-лігу лише на шостому місці, залишилися без трофеїв і без путівки в Лігу чемпіонів.

Проте доходи від трансляцій матчів МЮ збільшилися на 18%, завдяки, по-перше, новій угоді щодо показу ігор Ліги чемпіонів.

При цьому клуб уклав 10 нових спонсорських контрактів.

Крім того, за даними англійської медіа-компанії Kantar Group, кількість уболівальників і прихильників клубу по всьому світу збільшилася до 1,1 млрд.

Водночас річна зарплата співробітників клубу, включаючи гравців, становила 332,3 млн фунтів і збільшилася на 36 млн порівняно з минулим роком.

На поточний фінансовий рік "Манчестер Юнайтед" прогнозує зниження показників - дохід клубу повинен становити 560-580 млн фунтів, а прибуток до оподаткування - 155-165 млн (у фінансовому році він становив 185 млн фунтів).

До порівняння: минулого тижня "Барселона" оголосила про те, що вперше повинна перевершити позначку в 1 млрд євро валового доходу (883 млн фунтів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram