>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бубка зберіг пост віцепрезидента IAAF ще на чотири роки

Президентом легкоатлетичної асоціації залишився Себастьян Коу.

Бубка зберіг пост віцепрезидента IAAF ще на чотири роки
Сергей Бубка
Фото: noc-ukr.org

Голова Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка зберіг пост віцепрезидента Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF).

У середу, 25 вересня, на конгресі IAAF відбулися вибори керівного органу асоціації - президента, чотирьох віцепрезидентів  і 13 членів ради IAAF.

За підсумками голосування, Бубку переобрали на посаду віцепрезидента IAAF терміном на чотири роки. Українець отримав 139 голосів від національних федерацій країн, які брали участь у голосуванні. Це перший результат серед одинадцяти претендентів на чотири посади віцепрезидентів Асоціації, зазначила пресслужба НАК.

На черговий термін президентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій переобрано британця Себастьяна Коу (203 голоси).

Нагадаємо, що Сергій Бубка з 2005 року очолює український НОК, востаннє його переобрали на новий термін наприкінці 2018 року. Він також входить до виконкому Міжнародного олімпійського комітету. Автор 35 світових рекордів у стрибках з жердиною, єдиний легкоатлет, який перемагав на шістьох чемпіонатах світу (1983, 1987, 1991, 1993, 1995 і 1997), олімпійський чемпіон 1988 року. Сергій Бубка проходить у МОК не за квотою НОК України, а за індивідуальною квотою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram