>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Феттель уперше в сезоні виграв перегони "Формули-1"

Німець випередив свого напарника завдяки стратегії.

Фото: EPA/UPG

Німецький автогонець Себастьян Феттель, який виступає за Ferrari, уперше в поточному сезоні виграв перегони "Формули-1", завдяки стратегії випередивши свого напарника Шарля Леклера.

Леклер стартував першим, але під час піт-стопів Феттель першим вирушив міняти шини й виграв від ранньої зупинки. Зупинившись на коло пізніше, Леклер поступився Феттелю лідерством.

У такому порядку вони й фінішували, незважаючи на три виїзди автомобіля безпеки. Спочатку Роман Грожан з Haas відмовився поступатися позицією автогонцю Williams Джорджу Расселу і спрямував того в стіну. Потім через технічні неполадки на трасі зупинилась Racing Point Серхіо Переса. А ближче до кінця перегонів росіянин Данило Квят з команди Toro Rosso вибив фіна Кімі Райкконена з Alfa Romeo.

Фінальні десять кіл дистанції минули спокійно: Феттель не дозволив Леклеру атакувати на останньому рестарті й обігнав його на дві секунди. Ця перемога стала для німця першою з 26 серпня 2018 року, коли він виграв Гран-прі Бельгії

Фото: EPA/UPG

Третім фінішував пілот Red Bull Макс Ферстаппен, який теж виграв від раннього піт-стопа.

Автогонці Mercedes Льюїс Гамільтон і Валттері Боттас замкнули першу п'ятірку.

Також в очках приїхали Алекс Албон (Red Bull), Ландо Норріс (McLaren), П'єр Гаслі (Toro Rosso), Ніко Хюлькенберг (Renault) і Антоніо Джовінаццо (Alfa Romeo). 

Лідером чемпіонату за шість перегонів до кінця сезону залишається Гамільтон, у нього 296 очок. Другий -  Боттас (231), далі йдуть Леклер і Ферстаппен (по 200) та Феттель (194).      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram