>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

19-річний форвард "Зальцбурга" став третім наймолодшим гравцем в історії Ліги чемпіонів, який оформив хет-трик

Для Ерлінга Голанда це був дебютний матч у ЛЧ.

19-річний форвард "Зальцбурга" став третім наймолодшим гравцем в історії Ліги чемпіонів, який оформив хет-трик
Эрлинг Холанд
Фото: ФК "Зальцбург"

У стартовому матчі групового етапу Ліги чемпіонів "Зальцбург" на батьківщині Моцарта розтрощив бельгійський "Генк" - 6:2.

Хет-триком відзначився Ерлінг Холанд. При цьому всі свої голи норвежець забив у перші 45 хвилин матчу.

Таким чином, Ерлінг, якому на день поєдинку "було" 19 років і 58 днів, став третім наймолодшим гравцем в історії ЛЧ, який оформив хет-трик. Наймолодшим був іспанець Рауль, який забив три голи в 1995-му за "Реал" у віці 18 років і 113 днів.

Другим був англієць Вейн Руні, який у віці 18 років і 340 днів оформив хет-трик за "Манчестер Юнайтед" у поєдинку проти "Фенербахче". Примітно, що той матч "червоні дияволи" також виграли - 6:2.

Крім того, Холанд, забивши перший гол на другій хвилині, став третім в історії турніру футболістом, хто, дебютуючи, зміг забити вже до другої хвилини матчу. Подібним можуть похвалитися Андреас Меллер і Ельякім Мангала.

І по-третє, норвежець став другим у ЛЧ, хто, не досягнувши 20 років, відзначився двома і більше голами в дебютному матчі. Випередив Голанда - Руні.

Нагадаємо, на чемпіонському для молодіжної збірної України Чемпіонаті світу-2019 (U-20) Голанд забив 9 м'ячів в одному матчі, встановивши рекорд чемпіонатів. 

Огляд матчу "Зальцбург" - "Генк" - на офіційному сайті УЄФА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram