>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу негативно висловився про зростання професіоналізму українських молодих футболістів

В Україні у гравців віком після 19 років професіоналізм іде на спад.

Луческу негативно висловився про зростання професіоналізму українських молодих футболістів
Мирча Луческу и Андрей Шевченко
Фото: Евгений Кравс

Екснаставник "Шахтаря" Мірча Луческу на прикладі хавбека донецької команди Віктора Коваленка повідомив про здатність української молоді прогресувати.

"Українські гравці в юнацькому віці набагато кращі за багатьох інших у центральній Європі. У віці від 17 до 20 років вони можуть вигравати всі чемпіонати. Вони раніше дорослішають. Це величезна проблема українського футболу - що трапляється з гравцями в період від 19 до 21 року", - заявив румунський фахівець в ефірі програми "Профутбол".

"Колись казав, що Коваленко може стати кращим гравцем, аніж Шевченко. По тому, як він стартував, як виступав у молодіжній Лізі чемпіонів.

Дуже талановитий футболіст, але потім якось знітився. Пов'язую це з психологічними проблемами, що типові для українських футболістів. Якщо в світі після 19 років молодь росте як професіонали, в Україні цей професіоналізм іде на спад", - зазначив ексголовний тренер збірної Туреччини.

"Не думаю, що це проблема грошей. Радше навчання і футбольної освіти. Упевнений, він виросте. Спочатку в "Шахтарі" був плеймейкером Жадсон, він пішов, прийшов Мхітарян. Потім Генріха моментально змінив Тейшейра. Так само повинно було бути з Коваленком", - висловив свою думку Луческу-старший.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram