>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Баварія" і "Боруссія" розіграли Суперкубок Німеччини

Баварці не змогли увосьме виграти національний Суперкубок.

Боруссія
Фото: EPA/UPG
Боруссія
У Німеччині у Дортмунді в матчі за Суперкубок зійшлися чемпіон і володар Кубка країни "Баварія" і віцечемпіон Бундесліги дортмундська "Боруссія".

Перемогу у черговому "Дер Класікер" - головному дербі країни - здобули господарі і вшосте стали володарями титулу.

Необхідно відзначити, що дортмундці досить активно провели літню трансферну кампанію і витратили 127,5 млн євро - повернули з "Баварії" за 30,5 млн євро Матса Хуммельса, придбали у "Хоффенхайма" за 25,5 млн євро лівого захисника Ніко Шульца, за таку саму суму придбали у своїх одноклубників з Менхенгладбаха атакуючого хавбека Торгау Азара і здійснили з "Байєра" трансфер Джуліана Брандта (25 млн євро). Також "джмелі" за 21 млн євро викупили у "Барселони" права на Пако Алькасера.

Кампанія мюнхенців була куди скромнішою - француз Лукас Ернандес за 30 млн євро прийшов з "Атлетіко", його співвітчизник Бенжамін Павар з "Штутгарта" обійшовся в 35 млн євро, крім того у "Гамбурга" купили Жан-Фьєт Арпа (3 млн євро). Загалом "Баварія" витратила у міжсезоння усього 68 млн.

Матч на "Сигнал Ідуна Парк" виглядав, як рівний, з невеликою перевагою "Боруссії".

У дебюті другого тайму Алькасер трансформував у гол зусилля Джейдона Санчо 1:0. А через 21-у хвилину вже сам англієць завершив контратаку "джмелів" 2:0.

Таким чином, дортмундці перервали гегемонію баварців, які три роки поспіль вигравали Суперкубок, причому дві з трьох перемог були здобуті саме у протистоянні з принциповим суперником.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram