>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпійська чемпіонка не буде допущена до чемпіонату світу з легкої атлетики через відмову проходити гормональну терапію

Кастер Семеня веде бій проти IAAF.

Олімпійська чемпіонка не буде допущена до чемпіонату світу з легкої атлетики через відмову проходити гормональну терапію
Кастер Семеня
Фото: EPA/UPG

Дворазова олімпійська чемпіонка Лондона-2012 і Ріо-де-Жанейро-2016 в бігу на 800 метрів Кастер Семеня пропустить чемпіонат світу-2019 з легкої атлетики, який відбудеться в столиці Катару Досі, повідомляє Reuters.

Причиною відмови південноамериканки захищати своє звання найсильнішої бігунки на середні дистанції є рішення Федерального трибуналу Швейцарії скасувати постанову швейцарського суду, яка тимчасово скасовувала накладені на неї нормативи Міжнародної асоціації федерацій легкої атлетики (IAAF) щодо тестостерону.

Нагадаємо, Семеня подала апеляцію на рішення Спортивного арбітражного суду (CAS), який підтримав правило, введене IAAF, згідно з яким необхідний рівень тестостерону не повинен перевищувати п'ять наномоль на літр. В іншому випадку спортсменка буде змушена або знижувати рівень гормону в крові за допомогою препаратів, або змагатися з чоловіками.

Семеня раніше заявила, що не має наміру проходити гормональну терапію для штучного зниження високого рівня тестостерону, що природно виробляється у неї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram