>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Збірна Росії зможе виступити на Олімпіаді у Токіо під власним прапором

Російський комітет отримав офіційне запрошення на змагання.

Збірна Росії зможе виступити на Олімпіаді у Токіо під власним прапором
Фото: olympic.org

Олімпійський комітет Росії отримав від Міжнародного олімпійського комітету офіційне запрошення взяти участь у літній Олімпіаді 2020 року в Токіо. Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Олімпійський комітет Росії отримав можливість, на відміну від попередніх Ігор у Пхенчхані, сформувати повноцінну олімпійську команду Росії, яка виступить у столиці Японії під своїм прапором і без жодних  обмежень або додаткових умов. Це стосується, в тому числі, і представників легкої атлетики, які мають офіційний допуск Міжнародної легкоатлетичної федерації до участі у міжнародних змаганнях і можуть пройти олімпійський відбір", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, восени 2015 року після доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства на чолі з Річардом Маклареном про масове вживання допінгу у російському спорті статус Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) було припинено. Тоді ж було припинено роботу Московської антидопінгової лабораторії.

Внаслідок подальших санкцій від участі у літній Олімпіаді 2016 року в Ріо-де-Жанейро відсторонили легкоатлетів та важкоатлетів з Росії. У грудні 2017 року МОК через систематичне порушення антидопінгових правил відсторонив від участі у зимовій Олімпіаді 2018 року у Пхенчхані. Російські спортсмени змагалися у  Південній Кореї під олімпійським прапором.

Літня Олімпіади відбудеться у Токіо з 24 липня по 9 серпня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram