>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

На чемпіонаті світу з водних видів спорту черговий скандал за участю китайського чемпіона

Сунь Яна розгнівав британський плавець. 

На чемпіонаті світу з водних видів спорту черговий скандал за участю китайського чемпіона
Фото: sport-express.ru

Китайський плавець Сунь Ян знову опинився в центрі скандалу на чемпіонаті світу з водних видів спорту, який проходить у південнокорейському Кванджу.

Після перемоги азійського плавця на дистанції 200 м вільним стилем, британець Данкан Скотт, що розділив "бронзу" з росіянином Мартіном Малютіним, відмовився тиснути руку Суню і робити з ним фото на п'єдесталі пошани.

Поведінка суперника розгнівала китайця, який щось почав кричати на адресу Скотта, при цьому люто жестикулюючи. 

Після виконання національного гімну Ян не заспокоївся і знову щось намагався сказати британцеві.

При цьому Скотт потиснув руки іншим учасникам церемонії нагородження - росіянину і срібному призеру, японцеві Кацухиро Мацумото. На нападки китайського плавця він не реагував - на відміну від глядачів, які бурхливо свистіли під час нагородження чемпіона.

Уточнимо, що китаєць у запливі приплив другим, але литовця Данас Рапсіса дискваліфікували через фальстарт.

Зауважимо, цей інцидент - уже другий за участю Сунь Яна на чемпіонаті світу. Раніше австралієць Мак Хортон аналогічним чином бойкотував церемонію нагородження на дистанції вдвічі довшій, яку також виграв Ян.

При нагородженні організатори, не відразу розпізнати протест з боку австралійця, попросили Мака зайняти другу сходинку на п'єдесталі. На що Хортон заперечливо похитав головою - медаль йому вручали за п'єдесталом.

Нагадаємо, на чемпіонаті Китаю 2014 Ян здав позитивну пробу на стимулятор триметазидин.

При цьому триразовий олімпійський чемпіон, дев'ятиразовий чемпіон і рекордсмен світу на дистанції 1500 метрів отримав дискваліфікацію за все на три місяці, причому антидопінгове агентство країни повідомило про це чомусь тільки після її закінчення.

А в лютому цього року він демонстративно розбив молотком пробірку зі своєю пробою на очах у офіцерів допінг-контролю, обурившись тим, що вони, нібито, неправильно оформили документи для позапланової перевірки.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram