>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Зоря" вимагає від бразильського клубу 1,5 млн євро за гравця, якого ніколи в клубі не було

ФІФА стоїть на боці луганчан.

"Зоря" вимагає від бразильського клубу 1,5 млн євро за гравця, якого ніколи в клубі не було
Виллиан Гомес
Фото: isport.ua

ФІФА зобов'язала бразильський "Крузейро" розрахуватися з луганською "Зорею" за трансфер Вілліана Гомеса, інакше клубу загрожує зняття 6 очок у чемпіонаті Бразилії, інформує isport.ua.

"Крузейро" винен "Зорі" 5,3 млн бразильських реалів (1,5 млн євро), але примітний той факт, що гравець ніколи не грав за "Зорю", зазначає видання.

У 2014 році "Крузейро" вів переговори з власником прав на гравця "Металістом" про оренду Гомеса. Надалі власник харківського клубу Сергій Курченко покинув країну і передав права на футболіста "Зорі", щоб розрахуватися зі своїм боргом перед луганчанами.

До цих домовленостей українських клубів "Крузейро" виплатив "Металісту" частину обумовленої суми за оренду гравця, але потім права перейшли "Зорі" і бразильський клуб вирішив заморозити виплату залишку суми.

Ще два роки тому "Крузейро" отримав повідомлення від ФІФА про необхідність погасити борг, проте заборгованість досі не погашена.

Як пояснили в "Крузейро", вони дійсно програли "Зорі" суд у першій інстанції, але подали апеляцію у ФІФА і в Лозанну. Повторне засідання має відбутися протягом 10 місяців. Якщо "Крузейро" знову програє, то протягом 90 днів розрахується із "Зорею.

Вілліан Гомес виступав за "Металіст" у 2012-2013 роках. На його рахунку 37 матчів і 4 голи за харків'ян. За "Крузейро" він грав до 2017 року, після чого перейшов у "Палмейрас", де і грає досі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram