>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Триразовий переможець Вімблдону продає свої трофеї, щоб погасити борги

Борис Беккер у скрутній фінансовій ситуації.

Триразовий переможець Вімблдону продає свої трофеї, щоб погасити борги
Борис Беккер
Фото: AFP

Британська фірма Wyles Hardy виставила на аукціон трофеї й особисті сувеніри німецької тенісної зірки Бориса Беккера, щоб частково погасити заборгованість збанкрутілого наймолодшого в історії чемпіона Вімблдону, повідомляє AFP.

Беккер, який завоював перший зі своїх трьох призів Вімблдону у віці лише 17 років, продає з аукціону 82 предмети, включаючи медалі, кубки, годинник і фотографії, зазначає видання.

Розпродаж закінчиться 11 липня.

Деякі з трофеїв є копіями, наприклад Кубок Челлендж, присуджений Беккеру після однієї з його перемог на Вімблдоні, а також Кубок Реншоу - вручений після того, як Борис став наймолодшим чемпіоном Великого шолома в одиночному розряді.

У колекції, виставленій на аукціон, знайшла своє місце і копія срібного кубка US Open, виготовленого ювеліром Тіффані за його перемогу в 1989 році над Іваном Лендлом.

Додамо, що 51-річного Беккера оголосили банкрутом 2017 року.

Однак у червні 2018 року він заявив, що має дипломатичний статус і, отже, імунітет, що дозволяє уникати процедур банкрутства.

Колишня перша ракетка світу стверджував, що президент Центрально-Африканської Республіки призначив його спортивним, культурним і гуманітарним "аташе" в Євросоюзі.

Але міністерство закордонних справ африканської країни спростувало цю інформацію.

Беккер уже мав юридичні проблеми з іспанськими судами через неоплачені борги за роботу, виконану на його віллі на Майорці.

Крім того, він має досвід розглядів у судах Швейцарії і Німеччини.

Зокрема, 2002 року німецький суд засудив його до двох років умовного покарання і штрафу в розмірі 500 тис. євро.

Нагадаємо, шестиразовий переможець турнірів Великого шолома, який за свою руйнівну подачу отримав прізвисько "Бум-Бум", виграв за свою спортивну кар'єру 49 титулів і понад 20 млн євро призових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram