>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Forbes опублікував топ-10 найбільш високооплачуваних спортсменів

Вперше в історії рейтингу першу трійку списку становлять футболісти.

Forbes опублікував топ-10 найбільш високооплачуваних спортсменів
Фото: EPA/UPG

Американський журнал Forbes опублікував рейтинг найбільш високооплачуваних спортсменів світу.

Уперше в історії рейтингу першу трійку списку становлять футболісти.

Очолив рейтинг нападник "Барселони" і збірної Аргентини з футболу Ліонель Мессі. Сукупний дохід аргентинця з червня 2018 по червень 2019 року оцінюють у 127 млн доларів. З них 35 млн - результат комерційних угод з низкою відомих брендів.

Форвард "Ювентуса" Кріштіану Роналду (109 млн доларів) - на другому місці. При цьому за спонсорськими надходженнями - $ 44 млн - він випереджає Мессі.

(На третьому рядку рейтингу - нападник французького ПСЖ і збірної Бразилії Неймар, чий сукупний дохід становить $105 млн ($30 млн) з них - спонсорські.

У десятку найбільш високооплачуваних також увійшли боксер мексиканський Сауль Альварес ($94 млн), швейцарський тенісист Роджер Федерер ($93,4 млн), Расселл Вілсон, "Сіетл", американський футбол ($89,5 млн), Аарон Роджерс, "Грін-Бей", американський футбол ($89,3 млн), американські баскетболісти Леброн Джеймс ($89 млн), Стівен Каррі ($79,8 млн) і Кевін Дюрант ($65,4 млн).

Раніше Ліонель Мессі офіційно завоював "Золоту бутсу" - приз за найбільшу кількість голів серед чемпіонатів, що входять до УЄФА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram