>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Екс-гравець збірної Голландії з футболу призначив собі 28 червня останнім днем життя на Землі

Фернандо Ріксен 6 років безуспішно бореться з невиліковною хворобою.

Екс-гравець збірної Голландії з футболу призначив собі 28 червня останнім днем життя на Землі
Фернандо Риксен
Фото: EPA/UPG

Колишній гравець збірної Нідерландів, шотландського "Рейнджерса", санкт-петербурзького "Зеніта" і голландської "Фортуни" Фернандо Ріксен з 2013 року бореться з невиліковною хворобою. Лікарі виявили у 42-річного голландця бічний (латеральний) аміотрофічний склероз, який також відомий як хвороба моторних нейронів - повільно прогресуюче, невиліковне дегенеративне захворювання центральної нервової системи, при якому відбувається ураження як верхніх (моторна кора головного мозку), так і нижніх (передні роги спинного мозку і ядра черепних нервів) рухових нейронів, що призводить до паралічів і подальшої атрофії м'язів.

Упродовж 6 років Фернандо продовжував безперервне лікування хвороби. Однак 9 червня Ріксен записав відеозвернення до всіх своїх знайомих, щоб вони прийшли і провели з ним останній вечір.

"Усім привіт! Скоро настане важливий для мене день. 28 червня буде моїм останнім вечором. Я втомився. Приходьте і зробіть його таким, що запам'ятовується. Сподіваюся, скоро побачимося, ваш Фернандо", - заявив Ріксен.

Це означає, що лікарі шотландського хоспісу зроблять йому пасивну евтаназію. У Великобританії така практика вважається легальною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram