>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українському квартету Asturia Girls довірено виконати гімн Ліги чемпіонів на фіналі в Мадриді

За традицією гімн перед фінальним матчем ЛЧ виконують наживо.

Український струнний квартет Asturia Girls виступить на фіналі Ліги чемпіонів-2018/19 у Мадриді, повідомляють на офіційному сайті організації.

Asturia Girls
Фото: uefa.com
Asturia Girls

Українки за кілька хвилин до початку поєдинку між "Тоттенгемом" і "Ліверпулем" виконають музичний супровід миттєво впізнаваного футбольними фанатами всього світу гімну Ліги чемпіонів,

До складу квартету входять скрипальки Віра Валієва і Катерина Головко, віолончелістка Мирослава Цибко, а також Олена Москаленко (альт).

Дівчата виконають свою оригінальну версію гімну ЛЧ.

"Це дивно, що в нас є можливість виступити за кілька хвилин до початку матчу, який дивляться мільйони людей по всьому світу. Це момент, який ми будемо цінувати все життя. З нетерпінням чекаємо можливості подарувати незабутній виступ", - цитують слова Цибко на сайті УЄФА.

Додамо, що учасниці квартету пройшли класичну підготовку в Національній музичній академії ім. П.І. Чайковського в Києві і виграли безліч струнних конкурсів на національному рівні. 

Asturia Girls
Фото: uefa.com
Asturia Girls
Згодом група переключилася на роботу з електронними музичними інструментами, щоб створити свій власний унікальний стиль.

Назва "Астурія" походить від творів іспанського композитора Ісаака Альбеніса. Його однойменна композиція стала першою партитурою, виконаною дівчатами, відтак вони вирішили назвати свою групу на честь цього твору.

The Asturia Girls випустили свій перший альбом у 2017 році, який складається з оригінальних аранжувань класичних творів.

Нагадаємо, фінальний матч ЛЧ між двома англійськими командами відбудеться 1 червня на стадіоні "Ванда Метрополітан". Початок зустрічі о 22:00 за київським часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram