>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерацію футболу України перейменовано в Українську асоціацію футболу

Конгрес перейменував ФФУ в Українську асоціацію футболу.

Федерацію футболу України перейменовано в Українську асоціацію футболу
Конгресс ФФУ
Фото: ФФУ

У Запоріжжі відбувся XXII Конгрес Федерації футболу України, за підсумками якого було прийнято рішення про зміну назви ФФУ в Українську асоціацію футболу (УАФ), повідомляють на офіційному сайті федерації.

Такий підхід значно спростить позиціонування і популяризацію бренду українського футболу в Європі і світі, відзначено в комюніке.

Це рішення прийнято в рамках другого етапу ребрендингу, а також є важливим через те, що багато європейських організацій вживають термін "асоціація".

"Таке рішення є логічним продовженням реалізації нашої стратегії розвитку українського футболу, в основу якої лягли ключові інновації та управлінські реформи, реалізовані впродовж останніх кількох років в УЄФА", - цитує голову ФФУ/УАФ Андрія Павелка офіційний сайт організації.

"І ми вдячні нашим партнерам з УЄФА за супровід і допомогу в проведенні ребрендингу нашого союзу. Приємно чути, що представники футбольних асоціацій інших країн зараз звертаються в УЄФА і просять допомогти їм з модернізацією власних брендів, щоб було, цитую дослівно, «як в Україні». Це також є свідченням успішності нашого вибору і впізнаваності українських футбольних символів, чому сприятиме і нова назва союзу.

Адже тепер абревіатура в назві англійською виглядає як UAF, тобто добре відомі всьому світу букви-символи UA - Україна і F - футбол. Такий підхід значно спростить позиціонування і популяризацію бренду українського футболу в Європі і світі", - особливо відзначив Павелко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram