>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Звільнився один із чемпіонських поясів у ваговій категорії Ломаченка

Майкі Гарсія відмовився від титулу.

Звільнився один із чемпіонських поясів у ваговій категорії Ломаченка
Майки Гарсиа
Фото: vringe.com

Американець Майкі Гарсіа (39-1, 30 КО), який підкорив чотири вагові категорії, прийняв рішення відмовитися від чемпіонського титулу за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC) в легкому дивізіоні (до 61,2 кг), повідомляє vringe.com.

При цьому після прийнятого рішення покинути дивізіон Майкі отримав статус "почесного" чемпіона WBC.

За вакантний титул битиметься чемпіон Олімпіади-2012 в Лондоні, британець Люк Кемпбелл (20-2, 16 КО), який є "обов'язковим претендентом" за лінією WBC і першим номером рейтингу.

Офіційного рішення WBC поки що немає, але очікують, що Люк розіграє вакантний титул у бою з наступним у топ-15 доступним боксером.

Його суперником може стати росіянин Заур Абдуллаєв, що утримує титул WBC Silver, або Девін Хейні, що займає третє місце в рейтингу.

Промоутер Кемпбелла Едді Хірн (Matchroom Boxing), своєю чергою, прокоментував бажання промоутера українського володаря титулів WBA/WBO Василя Ломаченка (13-1, 10 КО) Боба Арума організувати між їхніми підопічними об'єднавчий бій за вакантний титул WBC.

"Боб Арум хоче звести Кемпбелла з Ломаченком за вакантний титул WBC. Щоб б ви зробили, прийняли бій або побилися б за вакантний титул, а потім зійшлися б в об'єднавчому бою з Ломаченком? Прийняли б подвійний гонорар зараз або, взявши вакантний титул, побилися б за чотириразовий гонорар у бою за звання абсолютного чемпіона? В його ситуації, коли йому залишилося близько 10 поєдинків у спорті, він повинен битися за вакантний титул. Якщо Ломаченко поб'є Коммі, то буде бій за абсолютного чемпіона. Це величезний поєдинок", - цитує Хірна новинний портал IFL TV.

Нагадаємо, в липні 2018 року Гарсіа провів об'єднавчий бій з чемпіоном за версією IBF, співвітчизником Робертом Істером (21-1, 14 КО) і переміг за одностайним рішенням суддів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram