>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Депутат Європарламенту обізвав Зозулю неонацистом

Асоціація іспанських футболістів і клуб "Альбасете" висловили підтримку українцю.

Пабло Іглесіас
Фото: Marca
Пабло Іглесіас
Іспанський політик, співзасновник громадського руху "Подемос" Пабло Іглесіас, обраний депутатом Європейського парламенту від цієї лівої партії, в інтерв'ю Marca назвав українського форварда "Альбасете" Романа Зозулю неонацистом.

"Розумно було б, якби в Німеччині найняли футболіста, який має татуювання зі свастикою, а також демонструє нацистський жест? Коли ми говоримо про Зозулю, ми не говоримо про футболіста з певними ідеологічними поглядами, ми говоримо про неонацистів. Ми говоримо про расизм, який завдає футболу величезної шкоди.

Ось чому, думаю, фанати "Райо Вальєкано" подали приклад демократичної прихильності", - цитує Іглесіаса видання.

"Альбасете" негайно виступив з офіційною заявою і підтримкою гравцеві.

"Рада директорів і вся сім'я "Альбасете" хоче висловити слова підтримки Роману Зозулі. Його поведінка за 12 місяців у нашому клубі була зразковою для всіх. Він справжній приклад у роздягальні, він підтримує наші соціальні проекти, які організовує "Альбасете" з метою створення більш справедливого і рівноправного суспільства.

"Альбасете" готовий представити футболістові свої юридичні послуги, якщо вони будуть потрібні для захисту своєї честі, яку гарантує Конституція", - йдеться в заяві клубу.

Роман Зозуля
Фото: Marca
Роман Зозуля
Не залишилася осторонь і Асоціація іспанських футболістів (AFE), яка засудила заяву Іглесіаса.

"AFE хоче висловити повну підтримку гравцеві "Альбасете" Роману Зозулі.

Ми хочемо засудити деякі прояви, які ми вважаємо неприйнятними в рамках нашого законодавства.

Наша асоціація знаходиться в повному розпорядженні Романа Зозулі. Ми готові допомогти гравцеві всім, чим потрібно, для захисту своїх прав. Ви можете спокійно займатися футболом, не переживаючи про решту".

Нагадаємо про інцидент дворічної давності, коли перехід українця в оренду з "Бетіса" в "Райо Вальєкано" зірвався через протести вболівальників "Райо", які звинуватили Романа в зв'язках з нацистським рухом в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram