>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Роналду програв суд Der Spiegel з приводу публікацій про ухилення від податків

Журнал могли б оштрафувати на 250 тисяч євро.

Роналду програв суд Der Spiegel з приводу публікацій про ухилення від податків
Огорченный Криштиану
Фото: EPA/UPG

Німецький журнал Der Spiegel виграв суд у форварда "Ювентуса" Кріштіану Роналду з приводу публікацій на основі даних Football Leaks про методи ухилення від сплати податків, використаних стороною футболіста.

Про це повідомляє Трибуна.

Раніше юридична компанія, яка представляла інтереси португальця, подала в суд на журнал, звинувативши його в порушенні права на приватне життя, а також в тому, що інформація для статті була отримана з документів, які були вкрадені після злому комп'ютера адвоката Роналду.

У лютому 2017 року обласний суд Гамбурга зобов'язав Der Spiegel тимчасово видалити статті з сайту. У вівторок адвокати футболіста, передбачаючи програш справи, прийняли рішення відкликати позов проти журналу.

Якби Der Spiegel програв справу, журнал могли б оштрафувати на 250 тисяч євро.

У кінці 2016 Der Spiegel повідомив, що Роналду, використовуючи офшорні схеми, приховав від податків мільйони євро за останні кілька років. За даними видання, форвард мадридського "Реала" двічі, в 2009 і 2014 роках продавав права на використання свого образу офшорним компаніям на Британських Віргінських островах. Завдяки цьому з рекламних доходів розміром близько 150 млн євро Роналду заплатив лише 5,6 млн євро податків (близько 4%).

При цьому податкова ставка для іноземців з річним доходом понад 600 тис. євро в Іспанії з 2010 по 2014 роки становила 43%, в 2015 році - 47%, в 2016-м - 45%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram