>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Офіційно: УЄФА порушив дисциплінарну справу щодо ситуації з натуралізацією Мораеса (оновлено)

Провадження було відкрито за запитами Португалії та Люксембургу.

Офіційно: УЄФА порушив дисциплінарну справу щодо ситуації з натуралізацією Мораеса (оновлено)

УЄФА порушив дисциплінарне провадження проти Федерації футболу України (ФФУ) через участь нападника Жуніора Мораеса в матчах за збірну України, повідомляється на офіційному сайті УЄФА.

Розслідування розпочато на підставі протесту футбольних федерацій Люксембургу та Португалії, уточнюється в комюніке.

Збірна України у відбірковому турнірі Євро-2020 зіграла внічию з Португалією (0:0) і обіграла Люксембург (2:1). В обох зустрічах на поле виходив натуралізований бразилець Жуніор Мораес.

Португалія і Люксембург наполягають на тому, що Мораес не мав права брати участі в матчах збірної України, оскільки не була виконана умова про зміну "спортивного" громадянства, за якою гравець має прожити в країні щонайменше 5 років.     

Оновлення. Перед запрошенням Мораеса до збірної ФФУ проконсультувався з УЄФА і ФІФА, повідомляється на офіційному сайті ФФУ.

Фахівці з УЄФА і ФІФА підтвердили правомірність запрошення Мораеса до складу збірної України, зазначається в заяві.

"Розглядаючи питання про запрошення Жуніора Мораеса до збірної України для підготовки й участі в матчах з Португалією і Люксембургом, ми проаналізували ситуацію з отриманням футболістом громадянства України", - заявив генеральний секретар ФФУ Юрій Запісоцький.

"Також були проведені консультації з фахівцями з УЄФА та ФІФА, які підтвердили правомірність запрошення Мораеса до складу збірної України.

Тому ми просимо уболівальників зберігати спокій до ухвалення остаточного рішення УЄФА. Я впевнений, що Комітет з дисциплінарних та етичних питань УЄФА, ознайомившись з аргументацією ФФУ в цьому питанні, залишить без змін результати перших двох матчів збірної України у відборі до Євро-2020", - підсумував футбольний функціонер.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram