>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК офіційно перерозподілив медалі з бобслею за олімпіаду в Сочі

Результати росіян скасували через допінг.

МОК офіційно перерозподілив медалі з бобслею за олімпіаду в Сочі
Фото: www.vestikavkaza.ru

МОК повідомив Національний олімпійський комітет США і Американську федерацію бобслею і скелетону про те, що двійка і четвірка збірної США отримали срібні медалі Олімпійських ігор 2014 року в Сочі. Про це повідомив Олімпійський комітет Сполучених Штатів.

Згідно з постановою МОК, Холкомб і Ленгтон повинні отримати срібні медалі в змаганнях з бобслею в екіпажах-двійках, у четвірках - вони, а також Кертіс Томашевич і Крістофер Фогт.

В обох випадках представники США завоювували "бронзу", проте результати окремих змагань на Іграх у Сочі були скасовані в листопаді 2017 року за рішенням комісії Освальда. Зокрема, російських бобслеїстів Олександра Зубкова, Олексія Воєводу, Олександра Касьянова, Олексія Пушкарьова й Ільвіра Хузіна визнали винними в порушенні антидопінгових правил, їх результати анулювали, спортсменів позбавили "золота".

Таким чином, "золото" в змаганнях екіпажів-двійок отримають швейцарці Беате Хефті й Алекс Бауманн, у змаганнях екіпажів-четвірок медалі повинні перейти латвійцям Оскару Мелбардісу, Даумантсу Дрейшкенсу, Арвісу Вілкасте і Янісу Стренге. "Бронза" в четвірках дісталася Великобританії, а у двійках - Латвії.

Нагадаємо, російських спортсменів почали дискваліфікувати після публікації доповіді Річарда Макларена про масове використання допінгу в Росії. У розслідуванні йшлося про те, що близько тисячі російських спортсменів систематично порушували антидопінгові правила в період з 2012 по 2014 рік. За даними Макларена, "брудні" допінг-проби збірної Росії підміняли на "чисті" за участю міністерства спорту і за активного сприяння ФСБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram