>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА відкрив справу проти збірної України через Мораеса

Провадження відкрито після скарг від федерацій футболу Люксембургу та Португалії.

УЄФА відкрив справу проти збірної України через Мораеса
Люка Эрнандес
Фото: EPA/UPG

УЄФА відкрив дисциплінарні провадження з приводу законності отримання громадянства України футболістом донецького "Шахтаря" і збірної України Жуніором Мораесом.

Провадження відкрили після скарг Федерації футболу Люксембургу та Португалії через участь Жуніора Мораеса за збірну України в матчах відбору на Євро-2020 проти збірних цих країн, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Контрольно-дисциплінарний і етичний комітет УЄФА прийме рішення з цього питання на одному зі своїх наступних засідань. Справу розглядатимуть відповідно до статті 55 Дисциплінарного регламенту УЄФА. Дата засідання поки що не підтверджена.

Португалія і Люксембург наполягають на тому, що Мораес не мав права брати участь у матчах збірної України, тому що не була виконана умова про зміну спортивного громадянства, згідно з якою гравець повинен прожити в країні щонайменше 5 років.

25 березня пройшов матч відбірного турніру Євро-2020, в якому збірна України на виїзді обіграла команду Люксембургу 2:1 завдяки автоголу гравця господарів на 90 + 3 хвилині.

Додамо, що Мораес отримав українське громадянство 18 березня. Наступного дня його викликали в збірну, а 22 березня він вийшов на заміну в матчі проти Португалії (0:0).

25 березня вперше зіграв в основі національної збірної проти Люксембургу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram