>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерація біатлону може відмовитися від послуг росіянина на посаді наставника жіночої збірної

Може статися так, що Прокуніну ні з ким буде працювати.

Федерація біатлону може відмовитися від послуг росіянина на посаді наставника жіночої збірної
Андрей Прокунин (слева) и Владимир Брынзак
Фото: biathlon.com.ua

Через неповний рік після призначення росіянина Андрія Прокуніна на посаду старшого тренера жіночої збірної України з біатлону, постало питання про пролонгацію Федерацією біатлону співпраці з російським фахівцем.

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак заявив, що ще не вирішено питання про те, чи продовжить Прокунін працювати з жіночою збірною. За його словами, може скластися ситуація, при якій росіянинові ні з ким буде працювати, якщо лідер нашої команди Юлія Джима пропустить сезон, сестри Семеренко не будуть готові до Олімпіади і завершать профкар'єру, а решта будуть тренуватися індивідуально.

"Ми все це ще будемо обговорювати. Може адже скластися ситуація, коли Джима пропустить сезон, Меркушина продовжить працювати з татом. Володимир Махлай тренує Дашу Блашко - і її ж не забереш, бо вони приїхали разом і так само разом пройшли дворічний карантин. Валя з Вітою теж навряд чи зможуть відпрацювати три роки до Олімпіади. А ще рік-два попрацювати, щоб не закінчувати спортивну кар'єру, провівши такий невиразний для них сезон, незважаючи на бронзову медаль чемпіонату світу ... Подивимося - може бути, вони теж будуть тренуватися за індивідуальним планом поза командою, з Григорієм Шамраєм. Поки невизначена ситуація і з Оленою Підгрушною", - заявив президент Федерації в інтерв'ю biathlon.com.ua.

"Може скластися ситуація, при якій йому ні з ким буде працювати. З молодими? Але їх готують Ілля Лопухів з Валентиною Шевченко, і їм теж необхідно дати можливість продовжити роботу, яка почала приносити добрі плоди. Залишаються фактично тільки спортсмени рівня Кубка IBU? Є великі питання. Зараз ми закінчимо сезон, зберемося з дівчатами, поговоримо з їх тренерами визначимося, в якому форматі буде працювати команда наступного року - після цього будемо приймати рішення щодо тренерського складу", - особливо відзначив Бринзак.

За словами президента, в таких умовах і самому Прокуніну може бути не цікаво працювати з нашою збірною.

"Андрію Прокуніну і самому може бути не цікаво працювати в такому форматі. Тому питання перш за все в цьому, а не в тому - впорався Прокунін з завданням на сезон, чи ні", - додав спортивний функціонер.

Нагадаємо, 1 травня 2018 року відбулося засідання спеціально створеної комісії, присвячене розгляду кандидатур на посаду старшого тренера жіночої збірної України.

За підсумками засідання комісії старшим тренером нашої команди був призначений 40-річний російський фахівець Прокунін, який попередні два сезони провів як старший тренер чоловічої і жіночої збірних Південної Кореї, готуючи команду до домашньої Олімпіади.

На минулому в шведському Естерсунді чемпіонаті світу жіноча збірна завоювала одну медаль - "бронзу" в естафетній гонці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram