>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Динамо" запідозрило "Челсі" у брехні щодо достовірності факту расового насильства стосовно їхнього гравця в матчі ЛЄ

Київський клуб прокоментував заяву "Челсі" про расизм з боку уболівальників на НСК "Олімпійський".

"Динамо" запідозрило "Челсі" у брехні щодо достовірності факту расового насильства стосовно їхнього гравця в матчі ЛЄ
Каллум Хадсон-Одои
Фото: EPA/UPG

Прес-служба київського "Динамо" прокоментувала заяву лондонського "Челсі" про те, що під час матчу-відповіді 1/8 Ліги Європи на НСК "Олімпійський" уболівальники господарів образили одного із гравців гостей за расовою ознакою.

"Справді, під час післяматчевого дебрифінгу делегат УЄФА повідомив представникам ФК "Динамо" про звернення офіційних осіб ФК "Челсі" з інформацією про те, що футболіст Хадсон-Одоі чув "мавпячі крики"(monkey chants) на свою адресу в другому таймі", - йдеться в опублікованому на офіційному сайті "Динамо" повідомленні.

При цьому київський клуб стверджує, що представники "Динамо" перевірили цю інформацію на достовірність і спробували знайти докази цього.

Однак у результаті ретельно переглянутих записів расистської поведінки уболівальників не виявили.

"Якщо були зазначені прояви, футболіст мав одразу звернутися до головного арбітра під час матчу відповідно до запровадженої в УЄФА трикрокової системи реагування на будь-які дискримінаційні прояви. Більш того, ФК "Динамо" не мав і тепер не має жодних доказів, що такі вигуки були.

Було переглянуто та проаналізовано повний відеозапис поведінки уболівальників із зазначеного футболістом "Челсі" сектора. Однак не було виявлено жодних ознак, що підтверджують факт будь-яких дискримінаційних проявів.

Більш того, згідно з рапортами офіційних осіб УЄФА, отриманих 18 березня 2019 року, ні Делегат матчу, ні Офіцери безпеки УЄФА (яких на цьому матчі було два), ні арбітри матчу і спостерігач арбітражу, ні навіть спостерігач ФАРЄ (до обов'язків якого належить безпосередній контроль за можливими проявами дискримінації) не чули таких вигуків і взагалі проявів расистської чи дискримінаційної поведінки"- зазначається в повідомленні "Динамо".

Додамо, що лондонський клуб у своїй первинній заяві, опублікованій на офіційному сайті, не називав гравця, щодо якого, як він стверджує, був виявлений факт расового насильства. 

Однак за даними Sky Sports, це півзахисник Каллум Хадсон- Одоі, який вийшов на заміну і встиг відзначитися п'ятим голом у ворота киян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram