>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ще один російський бізнесмен став одноосібним власником клубу Англійської Прем'єр-ліги

Максим Дьомін повернув під свій повний контроль "Борнмут".

Ще один російський бізнесмен став одноосібним власником клубу Англійської Прем'єр-ліги
Максим Демин
Фото: скриншот

Російський бізнесмен Максим Дьомін став одноосібним власником клубу Англійської Прем'єр-ліги - "Борнмута", повідомляє fapl.ru, з посиланням на Sky Sports.

Уперше Дьомін придбав частку в клубі з південного узбережжя Англії ще в 2011 році, а в 2013-му отримав повний контроль над "вишеньками".

У листопаді 2015-го Максим продав 25% своїх акцій Peak6 Football Holding LLC - американській інвестиційній компанії зі штаб-квартирою в Чикаго. Дьомін пішов на цей крок, щоб залучити кошти на посилення складу команди та реконструкцію стадіону.

При цьому росіянин продовжував залишатися мажоритарним акціонером клубу.

Напередодні Дьомін викупив ці акції назад, і тепер "Борнмут" знову на 100 відсотків належить Максиму. Фінансові умови угоди не розголошують.

Додамо, що Дьоміна свого часу підозрювали в незаконних ставках на футбольні події. Про це повідомляв ресурс sportdiplom.ru, посилаючись на The Times.

На сайті Футбольної асоціації Англії (FA) 19 квітня 2017 року з'явилася заява про те, що Дьоміна підозрювали в розміщенні 611 ставок на футбольні події (ставки на футбольні поєдинки заборонені правилом Е8 футбольної асоціації).

Пізніше ця новина з сайту зникла.

Примітно, що "Борнмут" за доходами від продажу телеправ за 2017 рік заробив більше, ніж мадридський "Реал".

Нагадаємо, в АПЛ ще один клуб належить російському бізнесменові - Роман Абрамович володіє лондонським "Челсі".

Відзначимо, що російський мільярдер Алішер Усманов у серпні минулого року продав свою 30-відсоткову частку в лондонському "Арсеналі" за 550 млн фунтів стерлінгів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram