>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Андрій Шевченко володіє компанією, яка допомагає Абрамовичу видобувати золото в Росії, - DW

Deutsche Welle провела власне розслідування.

Андрій Шевченко володіє компанією, яка допомагає Абрамовичу видобувати золото в Росії, - DW
Андрей Шевченко и Роман Абрамович
Фото: EPA/UPG

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко брав безпосередню участь у розвитку холдингу Highland Gold Mining Limited російського олігарха і власника клубу Англійської Прем'єр-ліги "Челсі" Романа Абрамовича, йдеться в розслідуванні німецької міжнародної громадської телерадіокомпанії Deutsche Welle.

Капіталізація Highland Gold Mining сягає більш ніж 600 млн дол., уточнюють у розслідуванні.

Шевченко, згідно з даними реєстру компаній Великобританії, з грудня 2015 року є співвласником інвестиційної компанії MC Peat & Co. LLP - офіційного брокера акцій холдингу, які котируються на Лондонській біржі.

Абрамович контролює холдинг разом зі своїми колишніми однокурсниками Євгеном Швідлером (громадянин США, голова компанії Millhouse, - прим. LB.ua) і Валерієм Ойфом (був віце-президентом ВАТ "Сибнефть", член Ради Федерації РФ від виконавчого органу державної влади Омської області, власник нідерландського футбольного клубу "Вітесс", - прим. редакції), він об'єднує дев'ять рудників на Чукотці, де свого часу працював губернатором Абрамович, а також на Далекому Сході Росії і в Киргизстані, і видобуває тонни золота і срібла - більш ніж на 300 млн долл.

Андрій Шевченко не відповів на переданий через його асистента запит видання про те, яку саме роль він відіграє в цій інвестиційній брокерській компанії. DW передбачає, що поява українця у компанії MC Peat може бути пов'язана з його дружбою з Абрамовичем ще з часів його виступу за "Челсі" в період з 2006-го по 2008 рік.

Варто нагадати, що Роман Абрамович є одним із наближених до президента Росії Володимира Путіна олігархів, унаслідок чого влада Великобританії не так давно відмовилася продовжувати власникові "Челсі" інвестиційну візу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram