>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Світоліна у надважкому матчі пробилася в 1/8 фіналу Australian Open

У третьому колі була переможена Шуай Чжан.

Еліна Світоліна
Фото: EPA/UPG
Еліна Світоліна

На першому в сезоні турнірі Великого Шолома - Australian Open перша ракетка України Еліна Світоліна у матчі третього раунду здобула вольову перемогу над китаянкою Шуай Чжан 4:6, 6:4, 7:5.

Зустріч тривала майже 3 години, протягом яких українка була змушена навіть попросити медичний тайм-аут для виклику на корт лікаря - виявилося, що Еліна отримала пошкодження верхнього відділу хребта.

Фото: EPA/UPG

Це сталося у першому сеті, під час якого Еліна вигравала з досить комфортним рахунком 4:2 з брейком на подачі суперниці, і маючи дві можливості зробити рахунок 5:2.

Однак Світоліна примудрилася програти чотири гейми поспіль, а з ними і сет 4:6.

У другому сеті суперниці по черзі брали свої подачі.

Вирішальним виявився 10-й гейм на подачі китаянки, в якому українка зробила брейк і виграла сет 6:4.

У вирішальному сеті гойдалки першої партії продовжилися. Китаянка лідирувала 3:0, але на морально-вольових Світоліна виграла п'ять геймів поспіль, лідируючи 5:3.

Однак китаянка зуміла послідовно виграти 2 гейми поспіль і зрівняти рахунок 5:5, але, на щастя, наступні два гейми залишилися за українкою 7:5.

У наступному колі сіяна під 6-м номером Світоліна зіграє з переможницею протистояння між бельгійкою Елізе Мертенс (12) і американкою Медісон Кіз (17).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram