>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МВС просить ФФУ перенести матчі чемпіонату України через президентські вибори

В УПЛ і ПФЛ задумалися.

МВС просить ФФУ перенести матчі чемпіонату України через президентські вибори
Фото: Макс Левин

Міністерство внутрішніх справ України звернулося до Федерації футболу України з проханням перенести матчі чемпіонату України, які повинні проходити в день президентських виборів, 31 березня, повідомляє sportarena.com.

"Зараз є кілька варіантів виходу зі ситуації. Базовий варіант такий: для Першої ліги зробити базовим днем 19-го туру 23 березня, а базовим днем 20-го туру - 27 березня. Для другої ліги - зсув початку весняної частини на тиждень: 18-й тур - 6 квітня. У разі другого туру виборів 24-й тур Першої ліги і 21-й тур Другої ліги переносяться з 21 квітня на 15 травня. Єдині проблеми можуть виникнути, якщо тільки клуб з Професійної футбольної ліги (ПФЛ) вийде в фінал Кубка України, який повинен відбутися 15 травня", - цитує президента ПФЛ Сергія Макарова видання.

Рішення про перенесення матчів буде прийнято на Раді ліг, яка відбудеться в лютому, уточнює видання.

Поки що не відомо, яке рішення приймуть в Українській Прем'єр-лізі, оскільки вільних вихідних у квітні і першій половині травня у клубів УПЛ немає.

Президентські вибори в Україні пройдуть у неділю, 31 березня. Якщо ніхто з кандидатів не набере 50%+, то в неділю, 21 квітня, пройде другий тур виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram