>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Визначився перший клуб у світі, який витрачає на зарплати гравців понад 500 млн євро на рік

"Барселона" встановила своєрідну планку.

Визначився перший клуб у світі, який витрачає на зарплати гравців понад 500 млн євро на рік
Фото: EPA/UPG

"Барселона" стала першим клубом у світі, який витрачає на зарплати гравців понад півмільярда євро на рік. Про це повідомляє AS із посиланням на аудиторську компанію KPMG, яка провела відповідне дослідження провідних футбольних клубів.

У 2018 році каталонський клуб виплатив зарплати футболістам на загальну суму 562 млн євро, уточнює видання.

Зазначимо, витрати каталонського клубу на заробітну плату побільшали на 42% порівняно з минулим роком. До таких значних витрат "Барселону" спонукали два великі трансфери півзахисника Філіппе Коутіньо і нападника Усмана Дембеле, а також продовження контракту з лідером команди Ліонелем Мессі.

Варто додати, що в дослідженні KPMG Football Benchmark були проаналізовані фінансові показники команд восьми найсильніших футбольних ліг Європи. На другому місці за цією статтею витрат розташувався "Парі Сен-Жермен", який витратив на зарплати своїх гравців "лише" 332 млн євро (+ 20%).

Єдиний клуб, чиї витрати на ЗП зменшилися, порівняно з минулим роком - це "Манчестер Сіті" (-5%).

Проте у звіті сказано, що Хосеп Гвардіола має найдорожчу, у трансферному розумінні, команду - склад "городян" оцінено в 1,182 млрд євро.

Найдорожчим гравцем є бразилець Неймар (ПСЖ, 229 млн). Його партнера по паризькому клубу Кіліана Мбаппе оцінено у 215 млн, а Мессі - 203 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram