>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Алішер Усманов повідомив про те, скільки він і Абрамович інвестували в "Арсенал" та "Челсі"

Екс-акціонер "канонірів" озвучив суми вкладень російськими бізнесменами в лондонські клуби.

Алішер Усманов повідомив про те, скільки він і Абрамович інвестували в "Арсенал" та "Челсі"
Алишер Усманов
Фото: izvestia.ru/Александр Арутюнов

Російський бізнесмен, колишній міноритарний акціонер лондонського "Арсенала" Алішер Усманов заявив, що інвестував у клуб з північного Лондона 150 млн фунтів стерлінгів.

Він також повідомив, що інший російський підприємець Роман Абрамович вклав понад 1 млрд фунтів стерлінгів у "Челсі".

"Челсі" коштує вже набагато більше - між 2,5 млрд і 3 млрд фунтів, а він вклав 1-1,5 млрд фунтів, - наводить слова Усманова Forbes. - Він вже міг би добре заробити. Але не так, як я, потроїти. Я вклав в" Арсенал " всього 150 млн фунтів.

Чому я продав "Арсенал"? Склалася патова ситуація. Коаліція міноритаріїв, яка захищалася то від одного, то від іншого акціонера, продала акції Стену Кронке. Ми довго вели переговори, хотіли викупити у нього (Кронке - прим. LB.ua) пакет (67% акцій), але потім зрозуміли, що він не хоче продавати", - зазначив Усманов.

"Тоді ми вирішили продати. За такого ведення справ, за того керівництва, яке там було, не було сенсу залишатися. Він запропонував мені практично ту саму ціну, що і я пропонував йому. Було неправильно в плані бізнес-етики не відповідати йому. Я і продав", - підсумував екс-акціонер "канонірів".

Нагадаємо, Усманов продав свою частку акцій в "Арсеналі" за 550 млн фунтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram