>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Манчестер Юнайтед" заплатив "Монако" за неіснуючий товариський матч, - Football Leaks

Автори Football Leaks опублікували чергову порцію викриттів.

"Манчестер Юнайтед" заплатив "Монако" за неіснуючий товариський матч, - Football Leaks
Радомель Фалькао
Фото: EPA/UPG

Футбольні клуби "Монако" і "Манчестер Юнайтед" свого часу організували шахрайську схему, за якою англійський клуб виплатив монегаскам 4 млн євро за невдалий і не запланований товариський матч, повідомляє Get French Football News, посилаючись на дані Football Leaks.

У сезоні 2014/15 нападник Радамель Фалькао перейшов у стан "червоних дияволів" на правах річної оренди з опцією викупу. Сума цієї угоди складалася з двох платежів, що включає 6 млн євро прямих платежів і 4 млн бонусів у тому випадку, якщо манкуніанці фінішують у топ-4 Англійської Прем'єр-ліги в сезоне-2014/15.

Відзначимо, що "МанЮнайтед" під керівництвом голландця Луї ван Гала в тому сезоні вдалося закінчити чемпіонат саме на четвертому місці, що дало можливість клубу з "Олд Траффорд" виконати умови договору з "Монако" не вдаючись до жодних схем.

Однак авторам Football Leaks вдалося з'ясувати, що, за умовами договору, "червоні дияволи" зобов'язані були здійснити платіж клубу з Лазурового берега, навіть якби гра не відбулася, що в підсумку і сталося.

Додамо, такі умови були узгоджені клубами, щоб обійти правила Федерації футболу Франції. І тому було використано цю схему.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram