>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мессі вийшов на друге місце за голами за один клуб в історії футболу

Ліонель Мессі поступається за цим показником лише Пеле.

Пеле і Мессі
Фото: Fotomontaje MD
Пеле і Мессі

Нападник "Барселони" Ліонель Мессі завдяки дублю у ворота "Бетіса" в матчі 12-го туру іспанської Прімери (3:4) вийшов на друге місце в списку футболістів, що відрізнялися найбільшою кількістю голів у складі одного клубу, повідомляє Mundo Deportivo.

Другий гол у ворота "Бетіса" став для аргентинця вже 566-м у футболці "блаугранас" і за цим показником він на один гол обійшов гравця мюнхенської "Баварії" Герда Мюллера.

Ліонель тепер поступається лише легендарному бразильцеві, єдиному триразовому чемпіону світу Пеле, який забив за "Сантос" 643 м'ячі.

Відзначимо, на четвертому місці за цим показником розташувався португалець Ейсебіо ("Бенфіка", 473 голи), а на п'ятому - Криштіану Роналду ("Реал", 450 голів).

Додамо, напередодні Мессі отримав призи як найкращий гравець і бомбардир минулого сезону чемпіонату Іспанії. Про це повідомляє офіційний "твіттер" каталонського клубу.

Нагадаємо, Ліонелю також належить рекорд за кількістю голів, забитих за клуб і збірну впродовж календарного року - 91 (2012 рік).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram